Blog

5 svačin vhodných na cyklovýlet

(2. 4. 2018)  

Už to vypadá nadějně, počasí nám začíná přát a projevuje se to i na cyklostezkách, které se začínají zaplňovat námi všemi, milovníky kol :). To je zase tak prima! 

Pokud se vydáváš na delší výlet, třeba i na trasu, kterou neznáš a nevíš, jestli po cestě narazíš na nějaké občerstvovací stanice (mysli na to, že takové ty kiosky u cyklostezek bývají v tuhle dobu ještě zavřené), je dobré mít nějaké zásoby energie s sebou (nemáme namysli tučného Milana na břiše, ale spíš tyčinku v kapse :D). Proto jsme Ti připravili pár tipů na svačiny, které máš hned připravené a po výšlapu do kopce na tu nádhernou vyhlídku je určitě oceníš.

Banány

Proteinovka

Pro větší hlad a dodání energie na delší dobu je proteinová tyčinka ideální. Protože jsou v ní nejen sacharidy, ale taky dostatek bílkovin, zažene Ti hlad na delší dobu než jen obyčejná tyčka. Můžeš si vyrobit proteinovku domácí nebo si ji koupit. Vybrat si můžeš asi tak od milionu výrobců a z miliardy příchutí, různě kvalitní a různě drahé. Takže pokud jsi milovník takových tyčinek, můžeš mít klidně na každý výlet jinou, a to až do konce života. 

Müsli tyčinka

Dobrým zdrojem energie je müsli tyčka. Tu je ideální si udělat doma. Je to hrozně jednoduché a můžeš si do ní přihodit, co Ti chutná. Základ jsou ovesné vločky, a pak už záleží na Tobě, jaké přidáš oříšky, možná sušené ovoce, kousek čokolády, jestli je spojíš medem nebo třeba javorovým sirupem. Fantazii se meze nekladou. Alternativou jsou jakékoliv ovesné sušenky, které doma „sfoukneš“ raz dva.

Ovesná sušenka

Ovoce

Čerstvé nebo sušené nebo klidně obojí. U čerstvého pozor, aby výlet přežilo a neměl/a jsi z něho smoothie :). Jestli jsi ten typ člověka, který nepozře hnědý a trochu zmáčklý banán, tak si ho na kolo určitě neber a radši přihoď sušené švestky nebo meruňky.

Sušené ovoce

Pyré kapsičky

Přesnídávky známe z dob dětství všichni. Nemusí být ale jen ve skleničce. Na cyklo výlet je skvělou sváčou kapsička plná ovocného nebo zeleninového pyré. Zase se dají koupit, ale taky lehce připravit doma před cestou. Kapsičky, do kterých si pyré dáš se dají koupit, a budeš mít nejen chutnější sváču, ale budeš i ekologičtější. 

Není nad housku

Klasika jakéhokoliv výletu nakonec. Namazaná houska se sýrem nebo salámkem :). Vždycky přijde k chuti, ne že ne, navíc jí neuškodí, když se v dresu splácne. Chytře si ji nebal do ubrousku, ať to nejíš i s papírem, ale do potravinové folie, a na pařezu v lese pak stačí jen se zakousnout.

Obložená houska

Jaká je Tvoje nejoblíbenější cyklo svačina? Máš nějaké special vychytávky? Dej nám vědět na Facebooku.

Ať Ti chutná, nejen na kole

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: