Blog

Jaké jsou významy barev?

(1. 3. 2018)  

Ahoj sportovče, už Ti je taky trochu smutno z té spící krajiny a stýská se Ti po barvách jara? To se bude zase krásně drandit přírodou na kole, že? :) Abychom si to čekání zkrátili, mrkneme se, jak je to s barvami na oblečení.

Jsou kolem nich takové zajímavé teorie, že díky barvám, které nosíš, ukazuješ svoji osobnost. Taky, pokud tomu věříš, může barva, kterou si na sebe oblečeš, změnit Tvoji aktuální náladu.  Možná na tom něco je. Taky máš někdy i se sportovním oblečením pocit, že by ses oblékl/a jen do černé a jindy chceš zas zářit barvami? Přesně podle nálady?  Pojď se na to mrknout :).

Sportovní oblečeí MOOQ Triple

Bílá

Bílá barva navozuje pocit čistoty a svobody. Říká se, že kdo bílou nosí rád, chce na sebe upozornit. Obléct by sis ji měl/a, pokud se potřebuješ dobře a srozumitelně vyjádřit.

Žlutá

Žlutá působí optimisticky, zlepšuje náladu a podporuje kreativitu. Rádi ji oblékají vyrovnané silné osobnosti. Určitě si ji vezmi, pokud si chceš dodat sebevědomí nebo porazit špatnou náladu.

Oranžová

Oranžová, stejně jako žlutá, dodává energii a podpoří Tě při tvůrčí činnosti. Dobře působí na mezilidské vztahy a pokud by ses někdy cítil/a sám, obleč si právě oranžovou :).

Sportovní oblečení MOOQ Triple

Červená

Provokativní červená je barvou vášně, impulsivního jednání a emocí. Povzbudí Tvoji energii a výdrž a dodá Ti sebevědomí. Ideální volba, pokud potřebuješ opravdu udělat dojem.

Růžová

Barva hlavně pro holky. Budeš se v ní cítit dobře, pokud kolem sebe zrovna potřebuješ harmonii a klid. Pokud se cítíš nejistá a máš strach, obleč se do růžové (takže holky, ideální třeba na závod, který bude fakt výzvou :)). 

Fialová

Fialová je barvou tajemna a zároveň hlubokého klidu. Podporuje relaxaci a pokud se cítíš nervózní, vklouzni do ní, uklidní Tě.

Modrá

Modrá zklidňuje, odstraňuje strach a nervozitu a podporuje koncentraci. Pokud bys cítil/a, že jsi nervózní a zbytečně dramatizuješ situaci (zase před závodem? :)), oblékni modrou.

Cyklistické oblečení MOOQ Carnaval

Zelená

Zelená je barvou přírody. Pomůže Ti odstranit napětí a relaxovat. Rádi ji nosí přátelští a stabilní lidé. Zelenou si obleč, pokud jsi ve stresu z nějakých negativních emocí (a běž je vycvičit :)).

Černá

Černá je barvou hodně tvrdou, proto je často fajn ji zkombinovat s nějakou jinou barvou, i když může být jen na doplňcích. Říká se, že černá podpoří sílu právě těch dalších barev, se kterými je zkombinovaná.

Cyklistiké oblečení MOOQ Minimalist

Tolik k dnešnímu barevnému okénku :).  Máš nějakou nejoblíbenější barvu na cvičení (nebo jakoukoliv sportovní aktivitu)? Dej nám vědět :).

Ať Tě baví nejen barvy! 

V barevném píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: