Blog

5 důvodů, proč běhat v zimě

(5. 2. 2019)  

Jsi běžec celoroční nebo sváteční, kterému musí klapnout ta správná konstelace hvězd, počasí a snídaně, aby si vyběhl/a? Pokud jsi zatím jen tzv. svátečňák, vůbec se nezlobíme, protože nikdo není dokonalý :D. Rádi bychom Ti ale nasadili brouka do hlavy, proč je prima vyběhnout i v chladnějších teplotách. 

Říkáš si, co na tom ti blázni můžou vidět, vždyť stromy jsou holé, na zemi je bláto nebo sníh, nevíš, jestli Tě to při běhu odfoukne, promáčí nebo zachumelíš a už Tě nikdo nenajde. Každému se někdy nechce a musí se přemlouvat (to jsme zaznamenali v minulém článku), ale vidět na tom můžeš přesně tohle:

Žádné davy

S klesajícími teplotami klesá i počet běžců, které cestou potkáš, což je prima bonus, protože na jaře jsou některá oblíbená běžecká místa zaplněná jako Václavák. Těch pár výjimek, které v zimě potkáš, jsou opravdu skalní nadšenci. Většinou mají sami radost, že za poslední hodinu potkali někoho podobně švihlého, takže Ti věnují takový úsměv, který Tě nakopne na dalších 10 km :).

Běh v zimě: prázdné cesty

Víc důvodů k oslavě

Kromě již zmíněné radosti, když někoho ve fujavici vůbec potkáš, slavíš taky pokaždé, když se Ti podaří vyběhnout za světla :). Většinou se tenhle úspěch omezuje na víkendy, ale i ty se počítají, no ne?

Nové oblečení

S chladnějším počasím je potřeba oblékat taky víc vrstev. A stejně jako tělo v teple je důležitá i motivace vůbec vyběhnout, souhlasíš? Oboje můžou zajistit nové kousky, které Tě budou přímo vybízet k tomu, abys je vzal/a vyvětrat :). Mrkni třeba i na naši kolekci MOOQ Move).

Nová kolekce MOOQ move

Silnější imunita

Pohybem na studeném vzduchu se budeš chtě nechtě otužovat. Sám/Sama poznáš, že ani když je pod nulou, nemusíš vyběhnout v péřové bundě. Postupně se tak krok po kroku budeš dopracovávat k silnější imunitě a jen tak nějaký bacil Tě nebude moct skolit. Prostě mu utečeš :).

Radost

Vybavuješ si, jakou máš vždycky z běhu radost, když jsi v cíli? A je jedno, jestli se Ti běželo lehce, nebo ses celou cestu protrápil/a. V 99 % se po běhu cítíš díky endorfinům skvěle. Tak proč se o to na několik měsíců ochuzovat :).

Sportovkyně ve vestě MOOW TMC

+ 1 důvod navíc

Mnohem snáz se Ti bude chodit na další sporty, cvičení apod., které jsou vevnitř. Cokoliv, co bude v závětří nebo dokonce v teple, Ti bude připadat tak nevyslovitelně luxusní, že se nebudeš muset vůbec, ale vůbec nutit :D.

Cvičení indoor

Už obouváš boty a vybíháš? 

Ať to běhá a vítr Tě neodfoukne :).

Už v běžeckém dopisuje Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: