Blog

Čeho se vyvarovat na výletě s kamarády

(13. 8. 2017)  

Článek pro cyklistické nadšence a závodníky, kteří kolem sebe mají i normální lidi, pro které je 70 km celodenní výlet. A taky pro normální lidi, kteří vyráží na výlet s cyklistou závodníkem :). Zachraňuje vztahy a přátelství :D.

Čeho se vyvarovat na cyklo výletě

Konečně se Ti to povedlo, vytáhl/a si rodinku nebo partu na menší nebo větší cyklo výlet (každý úspěch se počítá:)). Přidali se i ti, kteří třeba na kole zas tak moc nejezdí, nebo jezdí, ale vyhlídkově. I Ty to pojmi jako relax, ne jako trénink, a užívej si výletové chvíle. Máme pro Tebe pár tipů, čeho se na takovém tripu vyvarovat, aby s Tebou chtěli všichni jet i příště :).

Pozor na rána

Základ úspěchu je pohodové ráno. Nebuď je tím, že v 6 ráno přímo pod okny nebo před stanem připravuješ kola na cestu. I když to děláš pro všechny svoje spolujezdce, nepochopí to a neocení. Pravděpodobně Ti místo vřelých díků přiletí spíš hozená teniska (a to budeš mít kliku, že nejezdí v tretrách:)) se sprškou nadávek.

Čeho se vyvarovat na cyklo výletě

Na ty rána fakt bacha. Takže je asi ani nepopoháněj, že už je potřeba se jít převléct a nachystat, když si teprve sedli ke snídani a namazali rohlík. Pokud máš v partě lidi, kterým ty rána fakt nejdou, věř, že Ti dokazují přátelství už tím, že jsou ochotní vstát před polednem.

Čas neřeš

Asi nejlepší nastavení na výlet bude neřešit čas skoro vůbec. Jako jasně, při plánování trasy ber v potaz, že se někde budete stavovat na oběd a že se chcete navečeřet dřív než o půlnoci. Ale jestli ten oběd budete jíst ve 12 nebo ve 2, to je jedno. Hlavně neobjížděj kámoše jak honící pes a nepopoháněj je. Taky by se mohli otočit a ty bys obědval sám/a. A to asi nechceš :).

S tím souvisí rada nad zlato: nech je dopít v klidu pivo :). I když ty si ho třeba nedáváš nebo si dáváš jen malý, protože víš, že Ti ztěžknou nohy a nepošlape Ti to. Pro kámoše bylo možná právě to pivko motivace, díky které vyšlápli ten hrozně prudkej kopec.

Čeho se vyvarovat na cyklo výletě

A poslední

Všechny kopce zveřejňuj, žádná překvápka, žádné milosrdné lži, jak už žádný kopec nebude. „Bude a vyšlap ho, kámo!“ :).

Tak ať to šlape! Pokud máš ze zkušeností taky tipy, čemu se v zájmu zachování pohodové atmosféry vyhnout, dej nám vědět.

Krásné výlety!

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: