Blog

Co (ne)nosíš pod cyklodresem?

(3. 7. 2018)  

Ahoj cyklisto, nedávno jsme na našem facebooku dělali anketku, abychom zjistili, jak na tom jsou cyklisti s nošením spodního prádla pod cyklokraťasy a další vrstvy pod cyklodres. Možná si říkáš, že jsme se úplně zbláznili a proč to vlastně řešíme. 

Možná je to pro Tebe úplná samozřejmost, jezdit „naostro“, ale možná Tě to naopak třeba ani nikdy nenapadlo. My jsme celkem nedávno odhalili benefity toho, kdy vložíš důvěru jen do funkčních cyklomateriálů a se zábranami odhodíš i to spodní prádlo. Většina cyklistů, kteří nám na FB odpovídali, už tak jezdí, možná ale patříš mezi ty, kteří ještě nevědí, proč by měli. A tak tady pro Tebe máme argumenty, které si před další vyjížďkou na kole nechej projít hlavou :).

Cyklisti v cyklo oblečení MOOQ Minimalist

Je nutné podotknout, že pro takovéhle zážitky a pokusy je opravdu důležité, abys měl/a dres a kalhoty z kvalitních materiálů, které mají správné funkční vlastnosti. (Jak si vybrat správný dres najdeš tady a jak na cyklokalhoty zase tady.) Zejména cyklokalhoty musí být pečlivě zpracované, mít správný střih a hodně záleží na kvalitní výstelce. Nechceme se teď někoho dotknout, ale pokud se vydáš na kolo ve věcech, které jsou špatně udělané a jako funkční se jenom tváří, tvůj zážitek bude bohužel skoro určitě špatný. A to bychom neradi :).

Cyklista v cyklo oblečení MOOQ TMC

Takže, co Ti může jízda v kvalitním oblečení nabídnout, když doma necháš spodní prádlo?

Pokožka může dýchat

Když si vezmeš cyklooblečení bez spodního prádla, konečně pocítíš a oceníš jeho prodyšnost a schopnost odvádět vlhkost a pot. Navíc u cyklokalhot jsou výstelky, na rozdíl od prádla, antibakteriálně upravené, takže pokud budeš kalhoty prát po každé jízdě, nemůžeš pro svoji hygienu udělat víc.

Vyhni se odřeninám

Žádné prádlo = žádné odřeniny od švů ani opruzeniny. Jednoduše se Ti nestane, že se někde shrne nohavička, někde se dřou švy prádla a svrchní vrstvy nebo holky, že jste se špatně sbalily a jedete v krajkových kalhotkách. Kvalitní materiály jsou tak vyladěné, že opruzenin nebo odřenin se nemusíš bát. 

Cyklistické kraťasy MOOQ TMC

Pohodlí

Možná si budeš nejdřív připadat divně, protože to bude nezvyk. Ale po pár kilometrech si uvědomíš, že tentokrát Tě vlastně nic nedře, po prvním kopci zjistíš, že se cítíš tak nějak svěžeji, když nemáš těch vrstev tisíc a vlastně Ti je fajn. Tomu se říká pohodlí :).

Pokud pojedeš třeba v chladnějším počasí a budeš přece jen chtít pod dres podvlíknout spodní vrstvu, sáhni po funkčním termoprádlu, které udrží u těla teplo a pot odvede do vnější vrstvy.

Jestli sháníš nové cyklokousky, mrkni sem. A budeme rádi, když nám dáš vědět, jak to máš s prádlem a cyklo oblečením Ty :).

Ať to šlape

Ze sedla píše Johana

 

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: