Blog

Cyklistická sezona se blíží

(4. 3. 2018)  

Ahoj cyklisto, jak jsi na tom, už Tě svrbí svaly na nohách a chodíš se teď v mrazech na svého miláčka na dvou kolech aspoň dívat? :)  Už se můžeš na nadcházející jarní sezonu připravovat, protože jaro a podmínky na cyklistiku tu budou co nevidět a Ty budeš moct hvězdit na cyklostezkách.

Je fajn být dobře připraven, proto jsme se za Tebe zamysleli nad tím, co je třeba začít ladit, než zase vyjedeš. Pojď se na to mrknout.

Parťák na dvou kolech

Asi největší péči bys měl/a před jarem věnovat svému kolu, to dá rozum :).  Neuškodí mu, když ho umyješ a zbavíš pavučinek :). Olejem promázneš řetěz, zkontroluješ brzdy a přehazovačku, donastavíš sedlo. Pokud jsi ho měl/a přes zimu schované v nějakých společných prostorách (domovní kolárna) nebo i v garáži, zkontroluj pneumatiky, jestli nejsou píchlé nebo protrhlé, ať nevyrazíš na první výlet a neskončíš po 10 metrech. 

Cyklista v cyklo oblečení MOOQ Minimalist

Výlety a závody

Jestli Tě láká vyzkoušet nějaké cyklo závody, pak je nejvyšší čas vybrat si pro sebe ty pravé, naplánovat si je a začít trénovat. Porozhlížet se už můžeš taky po výletních trasách. Samozřejmě, že padne nějaká ta klasika na rozježdění jako každý rok. A pak? Zkusíš nějaké nové trasy, možná delší, obtížnější? Nebo se vydáš do zahraničí? Už se na to můžeš pomalu koukat a těšit se :). 

Vybavení

Helma, pumpička, tretry na nášlapy, tašky na kolo, rukavice, cyklo kalhoty, dres, větrovka, pláštěnka, GoPro... Máš všechno co potřebuješ? I nářadí a náhradní duši? Nechtěl/a sis pořizovat nový zámek nebo ty cool návleky na ruce? Projdi si všechno, co budeš potřebovat, oceníš nebo chceš a začni to postupně dávat do kupy.

Vybavení na kolo

Fyzička

Nepředpokládáme, že si přes zimu vůbec žádný sport nedělal/a. Ale možná že ne, nebo potřebuješ trochu posílit nohy nebo nějak kondici poladit, abys na těch plánovaných výletech, případně závodech, nevypustil/a duši. Kola i svoji :). Tak se trochu kriticky zamysli, a pokud máš nějaké rezervy, zamakej, je na to nejvyšší čas. A uvidíš, že to pak v nejednom kopci oceníš :).

Výpady

Už se nemůžeš dočkat, až nasedneš a užiješ si první delší výlet? My už skoro tlačíme teploměr na vyšší stupně, jak se těšíme! Celý březen se budeme přípravám na sezonu věnovat, tak nás sleduj.

Ať to šlape!

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: