Blog

Cyklo cíle a sny

(17. 8. 2017)  

Na kole jsme sami sebou, nemůžeme se dočkat, až ucítíme, jak nám vlaje vítr kolem uší. Pro ty vyplavené endorfiny jsme schopní šlapat desítky kilometrů, zažívat bolest a zdolávat další a vyšší kopce. A stojí nám to za to.

Když se malé dítě na kole teprve učí, jeho snem a cílem je konečně to zvládnout, sundat pomocná kolečka a nespadnout. Závodníci na startu Tour de France mají cíl také jasný. Bouchnout ve žlutém trikotu šampaňské a předvést všem, že mají na to zvítězit. A jak jsme na to my, kteří na kole už jezdit umíme, ale Tour de France prožíváme jako fanoušci? No přece i my máme svoje cíle a sny, čeho chceme na kole dosáhnout, ne že ne! :)

Nová místa

Kolo je super parťák na poznávání nových míst. Na nic se nevážeš, prostě jedeš. Ať už máš cíl, nebo třeba zabloudíš, a díky tomu narazíš na fantastickej výhled (ano, i takhle to často vypadá, že :D), zážitky za to vždycky stojí! (A ano, počítají se přesně i ty zážitky, kdy jsi zkoušel/a novou cestu, která vlastně neexistovala a 5 km si s kolem na rameni lozil/a houštím a lesem. Protože na to už nikdy nezapomeneš).

Amatérské závody

Možná ne u většiny, ale spoustě cyklistů se čas od času vkrade do hlavy takový červík, který ho láká na závody. Klidně ho poslechni :)! Je velký výběr amatérských závodů, u kterých si otestuješ sám/a sebe. Hlavně ale zažiješ tu neopakovatelnou atmosféru a třeba si najdeš i nové kamarády, stejně postižené, jako ty :).

Cyklistické závody

Triatlon

Fakt rád/a jezdíš, máš za sebou třeba už nějaký ten cyklo závod, ale chceš zkusit ještě něco víc? Možná je pro Tebe triatlon. Nemusíš utíkat jako Forrest Gump, a nemusíš být ani druhý Michael Phelps. Ale co když Ti to fakt půjde a další ročník Iron Mana bude Tvůj?

Výlet s kamarády

Sebrat kola, kamarády, stany a soudek :). Přes den krásný výlety a večer třeba táborák a kytara. Taky je to pro Tebe parádní představa relaxu?

Cyklo výlet s kamarády

Vyjet kopec

Je tam. Stojí si tam, zkoušíš to, ale zatím vyhrává on. Ten zatracenej kopec. Vyjedeš ho, neboj, jen do toho šlápni!

Sjet kopec

Hrozně bys chtěl/a na nějaký pořádný sjezd nebo na Singletrek, ale jízda z kopce Ti není po chuti? Neboj, všechno jde, když se chce. Zahoď obavu,  že spadneš, přestaň brzdit i konečkama vlasů a hned to pojede :).

Jízda z kopce v terénu

I takový jsou sny a cíle cyklistických duší. A určitě spoustu dalších...Poděl se s námi o svoje cyklo sny, budeme moc rádi :).

Ať se Ti plní!

Ze sedla píše Johana