Blog

Dělaj šaty člověka i při sportu?

(4. 2. 2018)  

„Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka“. Ať už se nám to líbí nebo ne, tak to tak hodně často je. Oblečení má velký vliv nejen na ostatní, ale i na nás samotné. To, co nosíme, odráží naši osobnost. Jsi hravý/á, odvážný/á, konzervativní...Holky, když se chtějí cítit žensky, vezmou si sukni. Kluci v obleku zase vyjádří svoji dětskou hravost Happy socks. Každý den můžeme být díky oblečení vlastně i někdo jiný. 

To, co máš dnes na sobě, pravděpodobně odráží taky Tvoji náladu. A pokud ne, tak se v tom asi úplně necítíš. Každý známe (ať jsi holka nebo kluk) to, že si vymyslíme nebo připravíme na další den super outfit, ale ráno to vůbec není ono. Probudíme se v jiné náladě a z barevného výrazného oblečení jsou najednou džíny a černé triko. Ale děláš to někdy taky obrácené? Že máš náladu šedé tepláky-mikina-kšiltovka, ale štve Tě, tak si ji vylepšíš nějakým super kouskem, třeba barevným? Občas to fakt funguje, a najednou je ten pohled na svět veselejší. A to se nic nezměnilo, jen třeba tričko. Kouzlo. :)

Cyklistické oblečení MOOQ

A jak je to při sportu?

V běžném oblečení máme docela jasno. A funguje to stejně i se sportovním oblečením? Může mít taky vliv na to, jak se cítíš a jaká z Tebe sálá energie? (Pohybem se vyplavují endorfiny, takže jasně, že pozitivní :D.) Obecně se sportovci dělí, co se oblečení týče, na dvě hlavní skupiny. První jsou Ti, kteří jdou sportovat jednoduše v tom, co mají. Tenisky, nějaké tepláky a vyřazené tričko a jdu. Druhá skupina jsou sportovci, kteří jsou ve funkčním oblečení a na nohách mají novou kolekci tenisek. Dělá jeden nebo druhý styl oblíkání z lidí lepší cyklisty, běžce, fitnessáky? Nejspíš ne :). 

Sportovní oblečení MOOQ Triple

Ale může mít (ne)funkční oblečení vliv na to, jak se při sportu cítíš? Nejspíš ano :). A to hned ze dvou hledisek. Prvním je pohodlí. Funkční materiály jsou vyvinuté tak, aby Ti ten pohyb co nejvíc zpříjemnily. Odvádí pot, tělo může dýchat...Správné střihy kousků zase zajistí to, že třeba ani nebudeš vědět, že máš nějaké oblečení na sobě, nebude Tě nic limitovat  v pohybu, nebude se zařezávat...

A ještě jedna věc tu je, a to je motivace. Když vím, že si na sebe obleču něco pěkného, v čem se budu cítit dobře, výjimečně, v čem mě někdo pochválí, nebudu se na ten trénink náhodou těšit víc? Možná se nebudu moct dočkat, až si obleču ty prima legoše, protože v nich mám pěkné nohy a zvednou mi náladu...Tak proč si tuhle radost odpírat? :). 

Cyklistické oblečení MOOQ

Závěrem tedy, šaty při sportu dělaj člověka. Veselejšího a často spokojenějšího, protože se cítí pohodlně :). A to se počítá. No ne?

Ať Ti to frčí, ať už se hýbeš v čemkoliv!

V MOOQ Navy píše Johana