Blog

Do práce a školy na kole

(8. 8. 2017)  

Jak se dopravuješ do práce nebo do školy? Jezdíš MHDčkem, autem nebo chodíš pěšky? A baví Tě to takhle?:) My chceme trochu zalobovat za ježdění právě na kole, a to třeba nejen ve městech, který jsou na to úplně dokonalý a cyklisti jsou opečovávaný (zdravíme do Hradce Králové :)). Proč je podle nás super využívat kolo i jako dopravní prostředek?

Pohyb k nezaplacení

Díky tomu, že si hned po ránu rozhýbeš tělo, pojedeš minimálně celé dopoledne na vlně endorfinů a budeš ze sebe mít dobrý pocit. Krásně se nastartuješ a budeš mít dost energie do práce i do učení. Odpoledne si naopak vyčistíš hlavu, odpoutáš se od starostí. Pokud celý den sedíš, protáhneš tělo a dáš mu impuls, aby si užilo i zbytek dne.

Do práce na kole

Ušetříš čas

Tím, že ráno i odpoledne šlápneš do pedálů, máš hned splněnou část tréninku, minimálně kardio. Tím pádem ušetříš čas strávený například ve fitku. Pokud tam dojedeš na kole, už je tělo rozehřáté, stačí se protáhnout a jít zvedat. Cestou domů zase pěkně trénink vyšlapeš a je to.

Čas ale můžeš díky kolu ušetřit i tak, že nemusíš čekat na MHD, jsi mnohem svobodnější. Nebudeš ani trávit desítky minut v zácpách, jako kdybys jel/a autem. A i když to máš kousek, kolo bude rychlejší než pěškobus :).

Cool outfit

Máš další možnost, kdy si můžeš oblíknout cool cyklo oblečení, ve kterém se Ti pojede jedna báseň. Třeba se právě i díky krásnýmu dresu nebo návlekům, které jen tak nikdo nemá, donutíš vyhrabat z postele a na to kolo sednout. Na super kousky můžeš mrknout i do našeho eshopu.

Do práce na kole

Kondice

Pokud opravdu vydržíš jezdit pravidelně a vytvoříš si z toho zvyk, zlepší se Ti fyzička. I krátká dvacetiminutovka do práce bude mít pozitivní vliv na Tvoje ať už cyklo, běžecké nebo jiné sportovní výkony.

A na závěr, snídaně nebo svačina Ti po několika kilometrech bude hned chutnat ještě o to lépe!:)

Do práce na kole

Tak co, šlápneš do toho zítra i po městě?:)

Ať to jede!

Ze sedla píše Johana