Blog

Ideální sportovní podprsenka? Jak ji vybrat?

(17. 1. 2018)  

Holky, zpozorněte a žerty stranou. Dnes se pouštíme do ožehavého tématu č. 2 (tím prvním byly legíny, můžeš si o nich přečíst tady), a tím jsou sportovní podprsenky. Jo, nebojíme se toho :D.

Která z vás nikdy nesáhla po špatné podprsence na sport? (Hele, pokud si opravdu vždycky vybrala dobře a nikdy se Ti nestalo, že Tě podprda dřela nebo byla třeba úplně k ničemu, tak gratulujem, ale moc se tím radši nechlub :D). Zvlášť pokud nemáš úplně lentilky pod kobercem, určitě sis už něco užila. A možná i Ty, která máš jiné přednosti, a tak to máš vlastně na sport úplně nejlepší. Vybrat si podprdu není jen tak, platí to u těch normálních a platí to, možná  o něco víc, i u těch sportovních. 

MOOQ sportovní podprsenka

Vypadají pohodlně, výběr je obrovský, jsou různé barvy, různé střihy, různé materiály. Vlastně stačí sáhnout jen po té, co se mi líbí nejvíc, říkáš si? Pak si jdeš zaběhat a je to tu, „aha moment“, když si jdeš zaběhat. „Tady mě to trochu dře, no nevadí“. Po 10km běhu: „Jak je možný, že mám takovouhle odřeninu jak blázen za hodinu?!“ No, asi ten výběr není tak úplně easy.

U sportovních podprsenek je hrozně moc věcí, který můžeš vzít v úvahu, a podle kterých si můžeš vybrat tu správnou. A pokud by měl jeden kousek oblečení rozhodnout o tom, jestli se vůbec budeš sportu věnovat (ano, spoustu holek s velkýma prsama prostě například nechce běhat, protože je to bolí), tak to je velká věc! A my chceme, abys sportovala, protože to je fajn a Ty se budeš cítit fajn :).

Co teda u sportovních podprsenek sledovat nebo co všechno Ti vlastně můžou nabídnout?

Sportovní podprsenky MOOQ Navy

Kompresní nebo vyztužená?

Sportovní podprsenky můžeme rozdělit do dvou základních kategorií. Kompresní  podprsenky jsou většinou bez zapínání, přetahují se přes hlavu a v podstatě Ti „přimáčknou“ prsa k hrudníku. Hodí se spíš pro menší velikosti a pro sporty s nižší intenzitou. Bez problémů je můžeš mít na jógu, posilování nebo na kolo. Na trhu najdeš taky podprsenky s vyztužením košíčků, které Ti prsa jakoby oddělí a zafixujou na místě. Tenhle typ je vhodnější, pokud máš velké košíčky nebo prostě citlivá prsa. Oceníš je při běhání, skákání přes švihadlo a podobných typech pohybu. Ať už si vybereš jakoukoliv, obecně by měla být spíš pevnější.

Šířka lemu

Dobrou oporu i pohodlí Ti zaručí širší spodní lem. Vyhneš se nepříjemnému zaříznutí nebo otlačení. Extrémně široký ale taky není vhodný, bude se ohýbat, a to může řezat, takže všeho s mírou :). Pohodlnější budou i širší ramínka.

Tvar

Tvarů podprsenek najdeš spoustu. Vyzkoušej si proto, co Ti vyhovuje nejvíc. Jestli to jsou ramínka do kříže, nebo normálně širší na ramena. Jestli Ti vyhovují plná záda nebo otvor na nich. Potřebuješ zapínání nebo budeš podprsenku radši přetahovat přes hlavu? Možností je fakt hodně, takže si do kabinky klidně dones několik kousků a zkoušej. (Ano, do kabinky. Stejně jako u normální podprsenky, i tu sportovní si vyzkoušej, udělej si v ní pár pohybů, zkus si udělat pár cviků, zaskákej si...).

Sportovní podprsenka MOOQ Triple Sportovní podprsenka MOOQ Navy

 

Materiál

Důležitou roli hraje taky materiál podprsenky. Určitě sáhni po těch funkčních, aby odváděl pot, měl vynikající prodyšnost, a byl tak k pokožce šetrnější. Naše MOOQ podprsenky (můžeš na ně mrknout sem) například kombinují dva typy elastických úpletů, Asteria a Shield.

Sportovní podprsenky nejsou žádná věda, ale vyplatí se jejich výběru věnovat pozornost. Přejem Ti, ať se při sportování cítíš pohodlně, nic Tě nikde nelimituje a můžeš si jen užívat vyplavené endorfiny :). 

Tak ať to jde a neskáče (I když kluci si asi přejou něco jinýho :D).

Z fitka píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: