Blog

Jde na kole zhubnout?

(2. 9. 2017)  

Ahoj, dneska máme článek spíš pro holky, nebo pro kluky? Prostě pro ty, kteří řeší shazování nějakého toho kila a hledají správnou kombinaci pohybu a jídla. A otázka dnešního dne je: jde jízdou na kole zhubnout?

S cyklistikou a hubnutím je spojených hned několik hypotéz a možná i fám, které se různě šíří. Lidi řeší, jestli se dá jízdou na kole zhubnout, většinou holky pak jestli jim na kole příliš nenarostou stehna...

Mrkneme se na to společně, co říkáš? Dopředu si s Tebou ale ujasníme to, že ač nás sport i zdravé jídlo baví (a občas i to nezdravé :)), nejsme vystudovaní výživáři a ani si na ně nechceme hrát. Takže následující tipy ber spíš jako inspiraci a ne jako dogma :).

Řekněme si to narovinu. Na kole zhubnout jde. Ale nepůjde to samo, budeš muset šlapat a nejspíš dělat ještě něco jiného. Je to ale zábava, pojď do toho :). A pro holky: velký stehna Ti na kole fakt nevyrostou, leda že máš v plánu jezdit každý den desítky kilometrů do kopce a sníst 3 kila masa. To bych  pak možná šla pro větší džíny :D. Ne, fakt se neboj! A jak tomu hubnutí pomoct?

TIP 1: Pravidelné vyjížďky

Vyraz na kolo 2x až 3x týdně a najdi si trasu aspoň na hoďku. Nemusí to být nic super náročného ani nemusíš trhat rychlostní rekordy. Právě naopak, vyber si místa a cesty, které Tě baví, protože když je hlava v pohodě, kila jdou dolů snáz.

Pravidelné vyjížďky

TIP2: Doplňková aktivita

Kolo je super, ale trochu zahálí vrchní polovina těla. Proto je fajn doplnit vyjížďky o jinou aktivitu. Dobře může fungovat například plavání nebo třeba i klasický fitko, kruhové tréninky. Jednoduše pohyb, který Tě bude bavit a bude zaměřený právě i na ruce, záda a střed těla. Když se mu budeš věnovat tak 2x týdně, máš prima plán, co myslíš :)?

TIP3: Nezapomínej jíst

Říká se, že ke štíhlému tělu se musíš projíst, a my se pod to podepíšeme. Určitě nehladov, a to ani když se vydáš na delší trasu na kole. Vezmi si s sebou banán nebo musli tyčinku, ať předejdeš vlčímu hladu nebo motání hlavy. Na druhou stranu, si ale klidně při zastávce v hospodě odpusť druhé pivo a klobásu :).

Svačinky na kolo při hubnutí

TIP4: Motivuj se

Pusť se do hubnutí třeba s kamarádkou nebo občas vytáhni na kolo nebo do fitka někoho dalšího. Hned to bude veselejší. Dělej si radost a za úspěchy se odměňuj :). Ne úplně dortíkem, ale třeba  nějakou maličkostí, anebo za velký úspěch novým MOOQ kouskem. V pěkném oblečení se Ti budou daší kilometry ukrajovat s větším elánem, máš to taky tak? V tom případě mrkni tady do eshopu :).

Hubni s kamarádkou

Ať už se pustíš do hubnutí nebo ne, přejeme Ti,  ať se daří a sport Tě baví!

Ať to šlape!

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: