Blog

Když se nechce do deště

(4. 10. 2017)  

Už se nám to zlomilo, brzy se stmívá, déšť nás zalívá častěji a vítr fouká tak, že se dají pouštět draci. I podzim je krásné roční období. Ale zvlášť teď na začátku, než si na to chladnější počasí člověk zvykne, umí i úplně nepotěšit. Po těch teplých a světlých večerech Tě to teď večer po práci nebo po škole ven neláká. Zvlášť jestli už ani není světlo. Ale čeká Tě trénink – na kole, běžecký, nebo jiný, venku prší a Tobě se hrozně nechce. Co teď? Kde najít motivaci?

Přesně tady u nás v MOOQ :). Máme pro Tebe pár nám fungujících tipů, které třeba pomůžou i Tobě :).

Vyraz právě, protože prší

Dost velkému počtu sportovců se nebude do deště chtít a budou bojovat stejně jako Ty. Ne všichni ale ten boj vyhrají, takže na svých tréninkových místech a trasách potkáš o dost míň lidí, a budeš se moc daleko líp realizovat. A když už někoho potkáš, vzájemný pohled dvou zmoklých hrdinů Ti dodá energii na další etapu.

Trénink v dešti

Vymysli si odměnu

Když prší (a zvlášť na podzim), cesta není cíl. Proto se po takovém mokrém tréninku pořádně odměň. Večerem, který strávíš zachumlaný/á pod dekou s čajem nebo svařákem, horkou vanou, dobrou večeří...Je jen na Tobě, co Ti udělá radost a myšlenka na co Tě požene dopředu.

Zahřátí po tréninku v dešti

Kup si nové oblečení

Motivuj se preventivně. Taky to tak máš, že když si koupíš něco nového na sebe, musíš to co nejdřív vyzkoušet? Tak utíkej pro novou větrovku nebo nepromokavou bundičku (Anebo pro jakýkoliv hřejivý kousek, který na podzim využiješ. Mrkni i na MOOQ čelenky a návleky :)). Budeš si přát, aby začalo pršet, uvidíš :).

MOOQ sportovní čelenky

Posiluj vůli

Zamakej na sobě a vyjeď nebo vyběhni prostě proto, že sis to naplánoval/a, a chceš to splnit. Silná vůle se hodí vždycky, ale to už víš sám/sama. Tady je riziko, že pak budeš tak nadšený/á, že ses překonal/a, že o tom budeš všem vykládat. Ale radši být otravný/á, než zahodit trénink jen kvůli dešti, no ne? :D

Zvol variantu B

A pokud to fakt nejde a nemůžeš se do toho nečasu donutit, měj v rukávu suchou variantu. Zajdi si do fitka, udělej si trénink doma, běž si zaplavat (dobře, to není suchá varianta, ale pršet na Tebe nebude). Prostě udělej tak, ať se cítíš dobře.

Tak co, jak se Ti sportuje v dešti? Musíš se občas přemlouvat nebo Ti je jedno, jaké je počasí? Dej nám vědět na Facebooku :).

Moc nezmokni!

Po běhání v dešti píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: