Blog

Na kolo...dovnitř

(8. 10. 2017)  

Někdy to ven prostě nejde, i při sebelepší motivaci a sebesilnější vůli. Teď ještě jo, ale až napadne sníh, nebo bude ledovka? Taky si neumíš představit, co si počneš, když nohy nebudou moct šlapat? Nemusíš se děsit! Pořád je tu indoor cycling. Někým zavrhovaný, někým zbožňovaný a někým vzatý na milost právě jako tréninková metoda pro škaredé počasí.

Když není počasí na kolo

Spinning

Jednou z variant, jak si vevnitř vybít svoji cyklistickou energii, jsou skupinovky. Pokud jsi zvyklý/á na velké nálože kilometrů a na kole trávíš hodiny denně, bude se Ti možná zdát hoďka spinningu krátká. (To si pak dej klidně dvě nebo tři za sebou :D). Pokud se ale chceš vybít, udržovat si kondičku, a třeba o něco posunout rychlost, je to prima alternativa. Na spinningu se jezdí hlavně intervaly. Ty jsou super a hodně Tě posunou. Někdy je ale dost těžké se k nim přinutit, protože  jakože trošku bolí. Známe to :). Proto jsou lektor a další „spolujezdci“ dobrým povzbuzením.

Lekce spinningu

Cyklotrenažér

Pokud jsi sólista a pocení se v místnosti s x dalšíma lidma Tě neláká :), vhodnou volbou pro Tebe bude cyklotrenažér. Ne rotoped, ten si schovej, až budeš potřebovat rehabilitovat. U trenažérů si můžeš navolit, jestli pojedeš po rovince nebo se hecneš do kopce. Ještě zapni rychlost sobě vlastní, klidě hoď do uší sluchátka, a vrhni se do tréninku!

Nevzdávej se vlastního kola

Pokud nemáš přílišnou důvěru v nějaké „mašinky“, můžeš si domů pořídit trenažér, do kterého si připneš vlastního dvoukolého miláčka. (Důležitá rada: nezapomeň si ho, hlavně po jízdě v dešti pořádně umýt, jinak bude pohroma na světě. Nebo třeba v obýváku:D). Máš sedlo, na které si zvyklý/á, a důvod, proč nemůžeš mít kolo ve sklepě. Až se navíc zase počasí umoudří, trenažér lehce složíš a uklidíš.

Cyklistický trenažér

Jak jsi na tom s indoor cyclingem ty? Praktikuješ ho jako doplněk celý rok? Nebo ho vezmeš na milost jen při špatném počasí? Anebo vevnitř na „kolo“ v životě nesedneš, protože to není kolo, a radši se věnuješ jiné aktivitě?

Dej nám vědět!

Ať to šlape vevnitř i venku :).

Ze sedla píše Johana