Blog

Náplanuj si cyklo výlety a závody

(12. 3. 2018)  

Už nám to jarní počasí začíná ukazovat, co umí, viď? Pár slunečních paprsků, pár stupínků na teploměru navíc a Ty už taky nemůžeš posedět a skáčeš na kolo? Však si to po té dlouhé zimě zaslouží každý cyklista.

Začni sezonu včas a naplánuj si už teď první cyklo výlety. A jestli Tě láká poměřit síly, tak i závody, co ty na to? Jak se tak těšíme, kam vyrazíme, sepsali jsme Ti klíče k povedenému cyklo výletu. Až budeš plánovat, vyplatí se nezapomenout na následující :).

Kolo

Nejen ho mít, ale mít ho i pojízdné. A to nejen to svoje, ale všechny ve skupině. Stačí jedna neseřízená přehazovačka a celý den budete na někoho čekat na každém kopečku (což budete asi stejně, vždy se na někoho čeká, ale proč neeliminovat důvody). Pokud jste na delším výletě a ještě k tomu ve více lidech, zákonitě vždy někdo píchne nebo mu aspoň spadne řetěz. Takže základní nářadí s sebou :). 

Cyklista v cyklo oblečení MOOQ Tetris a kolo

Zastávky na občerstvení

Pokud nejedeš na výlet s partou závodníků, kteří by si ho pletli s tréninkem, naplánuj dostatečný počet odpočinkových míst. Včetně hospůdek a vyhlídek, třeba ani všechny nevyužijete. Možná se Ti to bude zdát přehnané, ale za tu pohodu v partě to stojí :D.

Pivo na zahrádce

Ubytko

I když se vydáte na putovní cyklo výlet, měj zjištěno, jestli v kempu, kde chcete spát, bude místo, nebo jestli je potřeba ho předem zarezervovat. Jasný, záleží na složení skupinky, ale pokud si nejsi jistý/á, že by se všem líbilo po desítkách km v nohách večer zjistit, že kemp je plný a musí ujet dvacku do dalšího, radši si to předem pozjišťuj. Ať nejedeš na další výlet sám/a :).

Dobrá parta

Cyklisti jsou prima lidi, takže o splnění tohohle bodu se nebojíme :).  Nezapomeň, že smečka musí být vždy najedená, napitá, vyčůraná a musí mít program :D. Pokud uznáš za vhodné, přiznej jim hned celou trasu, pokud se obáváš bojkotu, motivuj je kopec po kopci. „Ještě poslední kopec a dáš si pivo“ vždy funguje. A v tu chvíli nemusí vědět, že po pivku to půjde zase nahoru :D.

Parta cyklistů v cyklo oblečení MOOQ

A jak je to s těmi závody? Pokud si nejsi jistý/á, jestli se máš do nějakého pustit, tak určitě máš! Vyzkoušíš a uvidíš, je to přece hlavně o tom, aby Tě to bavilo :). Rozmysli se, jestli si chceš zazávodit na silničce nebo jestli Tě láká spíš nezpevněný terén no a vyhledej si třeba závody v blízkém okolí. Nebo naopak v místě, kam ses chtěl/a podívat nebo kde si to chceš projet. Pár tipů na prima závody jsme Ti sepsali i my na blogu, můžeš na ně mrknout tady. Jakmile si vybereš ten správný (nebo ty správné závody), nezbývá než si rozvrhnout tréninky, případně ještě přemluvit kámoše a pustit se do toho!

Ať to jede na výletě i na závodech!

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: