Blog

Nech na hlavě

(7. 6. 2018)  

Říkáš si, co všichni ti cyklisti mají s kšiltovkami pod helmou? Cyklistické čepičky jsou klasika. A také jedna z těch věcí, která rozděluje cyklisty na dva tábory, jedni ji nesnáší a druzí na ni nedají dopustit. My se hrdě hlásíme do té druhé kategorie. Čepice s kšiltem je kultovní součást cyklistické výbavy, je to také určitý způsob, jak vzdát hold předchozím cyklistickým generacím za to, co dokázali, a kde díky nim můžeme být my. A taky...je stylová :).

MOOQ cyklistická čepice TMC

Nejen styl, ale i funkčnost

Cyklistická čepička ti udělá velkou službu a zamiluješ si ji i díky jejím funkčním vlastnostem. I když se při výšlapu do kopce zpotíš, díky savému proužku čepky ti nebude kapat do očí. Díky kšiltu, který se dá zvednout, tě nebudou oslňovat sluneční paprsky, a to ani když do toho šlápneš pořádně v předklonu. Čepička funguje taky jako tepelná izolace, takže třeba při večerních chladnějších dojezdech ti udrží hlavu v teple. A naopak ve velkých horkách zabrání přehřátí, protože funkční materiál odvede pot ven. A bonus navíc: když si při pauze na oběd sundáš helmu, nemusíš řešit, jak máš rozcuchané nebo splihlé vlasy :).

MOOQ sportovní čelenka Minimalist

Co ale na hlavu na podzim nebo v zimě, když začíná foukat a přituhovat? To už je pak potřeba krýt si uši, zvlášť při sjezdech je studený vítr hodně nepříjemný. Sáhni proto po čelence. Ideální je bezešvá, aby Tě pod helmou netlačila. Funkční materiál Ti nejen ochrání uši, ale i zahřeje. V případě, že se i v chladnějších dnech zpotíš, odvede pot ven a zabrání, stejně jako čepka, jeho stékání do čela. Když budeš chtít jezdit úplně v zimě, už to pak bude chtít nejen krýt uši, ale zase i celou hlavu. K dostání jsou speciální zimní čepičky s prodloužením na uši. Krytí hlavy je opravdu důležité, mysli na to, cyklisto. A nejen helmou. Přes hlavu uniká v zimě velké množství tepla a v létě se naopak tělo přehřívá. Proto nech na hlavě :). 

MOOQ sportovní čelenka Carnaval

Letní cyklo čepičky najdeš u nás v eshopu (tady) a sportovní čelenky taky, a hned v několika designech (tady).

Dej nám vědět třeba na Facebooku, co pod helmu nejradši nosíš, budem rádi :). 

Ať to šlape!

Ze sedla (v čepici) píše Johana

 

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: