Blog

Novoroční předsevzetí

(4. 1. 2018)  

Ahoj a vše nejlepší do nového roku! Všude se to teď hemží plány na nový rok, lidi si dávají předsevzetí a cíle, kterých chtějí dosáhnout. A dělají všechno, co můžou, aby je opravdu naplnili. (Dva dny :)). Ale taky ne všichni, pár statečných, kteří to dodrží, se opravdu najde, že jo?

Ať už vše dodržíš nebo ne, vždycky je prima zkusit něco nového, a ty první dny roku k těm plánům vyloženě vybízejí. Co si takhle nedávat vyloženě předsevzetí, ale splnit si přání, třeba právě sportovní, ke kterému ses ještě nedostal/a, nebo se toho naopak dlouho bál/a? To by bylo fajn, co myslíš? 

Závody

Takovým dobrým novoročním impulsem může být registrace na závody, ke které ses už dlouho odhodlával/a. Ať už Tě láká běh, kolo, triatlon nebo třeba fitness prkna, udělej si z toho zábavu a ideálně získej na svoji závodní stranu i někoho z rodiny nebo kamarádů, ať máš parťáka :). 

Novoroční předsevzetí

Nový sport

Láká Tě začít s volejbalem, zdokonalit se v plavání nebo se naučit na snowboardu? Tak na nic nečekej a jdi do toho :). Když to nezkusíš teď, nejspíš se Ti tahle položka objeví na seznamu i příští rok. A proč by tam měla zabírat místo něčemu novému?

Novoroční předsevzetí

Pár kilo dolů/nahoru

Evergreen, který se objevuje celkem pravidelně. Na Nový rok, v neděli večer, po obědě v mekáči... :). Ale jo, pokud se sebou nejsi spokojený/á a necítíš se, tak tomu svému tělu určitě vyhov a pár kilo mu uber nebo přidej. Ať se pak na ten svět usmíváš. Je pravděpodobné, že i když si na to třeba dosud nebyl/a zvyklý/á, budeš se muset začít pravidelně hýbat :). Motivací k dalším a dalším tréninkům, ranním vstávačkám a cestám z práce do fitka může být třeba nové oblečení. Mrkni k nám do eshopu.

Úprava jídelníčku

Přemýšlíš, jaké palivo svému tělu dáváš? Po svátečním obžerství je celkem snadné přejít na zdravější a lehčí stravu, tělo si o to často samo říká. Zkus tentokrát nevsadit jen na párdenní detox, ale zakomponuj nějakou změnu v jídelníčku dlouhodobě. Co třeba přidat jeden kousek zeleniny denně? Nebo si dát místo druhé koly vodu? Když to tak vezmeš, plavková sezona je skoro za rohem :).

Novoroční předsevzetí

Spánek

Většina předsevzetí směřuje k různým aktivitám.  Abys měla ale energii na jejich plnění, na všechny ty závody, dřepy a kilometry, na které se těšíš, nezapomínej na spánek. Mrkni na svůj režim, a možná by právě tohle mělo být předsevzetí číslo jedna :).

Ať už máš nebo nemáš seznam přání na rok 2018, přejeme Ti, ať se Ti daří, užíváš si každý den a ať Tě sport (ať už je jakýkoliv) baví!

Po lekci jógy píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: