Blog

O Vánocích nepřiberem

(29. 11. 2017)  

No, už to zase začínáme řešit. Hubnutí před létem sotva skončilo, a už přemýšlíme co a jak, protože se před náma začínají objevovat perníčky, první kousky cukroví (a všichni víme, jak to pokračuje :)). Co to zkusit jinak a nemuset v lednu řešit, jak shodit 2 až 5 kilo, nebylo by to fajn? No a třeba to jde :).

Pojď se s námi zamyslet nad tím, co můžeme udělat v prosinci pro to, abychom se cítili fajn a v lednu se nebáli jít s kámoši do bazénu.

Nezakaž si všechno.

Neřekni si na začátku adventu to, že nedáš do pusy ani jeden kousek cukroví. A pro jistotu ani žádný kousek ničeho nezdravého. Cíl „dám si pár kousků jen na Štědrý den a stačí“ je moc prima. Ale vážně, myslíš, že to je reálný? I kdyby ses celé 4 týdny vydržel/a hlídat, opravdu na Štědrý den zůstaneš u pár kousků? Nezvrhne se to pak v pár talířů, které budou pokračovat až do Silvestra :D? Klidně si kousek něčeho dobrýho dej, když budeš mít chuť. To, že kdykoliv můžeš (v rozumném množství, ne že si řekneš „můžu“ a spořádáš celou várku vanilových rohlíčků), Tě uchrání před štědrodenní přežíračkou :).

Cukroví

Hýbej se.

To, že je brzy tma, nemusí znamenat, že sebou hned po příchodu z práce nebo školy plácneš na gauč a nepohneš se :). Naopak, když máme málo sluníčka a celkově denního světla, potřebujeme tu energii čerpat odjinud. Tak co zkusit třeba pohyb a endorfiny? Je jedno, co Tě baví, jestli je to posilka, běh, tanec. Jednoduše v tom pokračuj i v prosinci :). Jasné na kole máme s námrazou a sněhem většinou útrum, ale proč toho času nevyužít k vyzkoušení nového sportu?PS: pokud chceš běhat, ale nechceš sám/sama, přidej se do naší MOOQ běhací party, info najdeš tady.

Hýběj se i před Vánoci

Spi.

Co je to za radu? Když tělu chybí spánek, potřebuje sehnat energii na to, aby mohlo fungovat, někde jinde. Bude Tě tedy pokoušet tu chutěma  na sladké, za chvíli zase na slané. A večer si dáš panáka, protože jsi měl/a těžkej den. Zkus si večer odpustit jeden seriál a zalehni o něco dřív. Je přirozené, že v zimních měsících chceme víc spát a odpočívat, tak šup na kutě :).

Nestresuj se.

Moudro nakonec, které určitě oceníš :D. Nestresuj se. Tím, že musíš mít na Vánoce vše připravené na 100 % ani tím, že se musíš hlídat, abys byl/a i v lednu jako proutek. Užij si svařák na trzích, pochutnej si na cukroví a salátu a do toho se hýbej tak, jak máš rád/a. A když budeš mít pak kilo nahoře? Nejde o život a to kilčo setřeseš jak nic. 

Měj se fajn a dej nám vědět, jestli se snažíš před Vánoci nepřibrat, nebo se pak probudíš v lednu a hledáš tepláky na gumu :D.

Po spánku před spánkem píše Johana

 

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: