Blog

Óda na radost

(2. 7. 2017)  

Náš milý cyklisto, naše milá cyklistko, máme pro Tebe úkol. Až zase vyrazíš šlapat do pedálů, a nebude to zrovna na výlet s kamarády nebo rodinkou, na chvilku se zastav a zamysli se, proč na kole jezdíš, proč sportuješ, proč tě to baví.  

Óda na radost

,,Povinný trénink"

Někdy vyjíždíš protože opravdu chceš, protože máš chuť potrápit svaly a cítit pod kolem ubíhající kilometry. Někdy se ale do tréninku z různých důvodů nutíš. Protože Tě čekají závody, protože jsi to už někomu slíbil/a, protože si chceš večer dát hamburger s hranolkama, nebo protože to je stereotyp... A takové vyjížďky a tréninky pak často bolí, fyzicky i psychicky. Bojuješ s hlavou o každé šlápnutí a každý kilometr.

Zvlášť teď v létě takové situace nastávají, pereš se s horkem a sluníčkem, ale nechceš to vzdát. V takovém případě se na chvilku zastav. (Ať už doopravdy nebo jen v hlavě, to je na Tobě.) Připomeň si, co Tě na kole baví, co hezkého můžeš pozorovat kolem sebe, v jaké jsi pěkné přírodě. Třeba to pak pofrčí líp, aspoň na chvilku :).

Óda na radost

,,Restart" 

A nebo. Nikdo neříká, že pokud se ti nechce, jakože fakt nechce, tak se stejně musíš přemoct a jet. Zvlášť pokud to je několikátý den za sebou. Co takhle zkusit něco jiného? Jít si zaplavat, zaběhat, zamluvit si s kamarádama kurt na beach volejbal nebo zkusit úplně něco nového. Možností je miliarda, vyber si to, z čeho budeš mít prostě radost. Po pár dnech „jinde“ se budeš do sedla zase těšit a pojedeš o sto šest. Vyzkoušeno, potvrzeno, osvědčeno. Doporučuje 12 z 10 sportovců :).

Óda na radost

Tak jo, končíme ódu na radost a pokračujeme s ní až s nohama na šlapkách! 

Užívej letní kilometry!

Ze sedla píše Johana.