Blog

Podzim, čas odpočinku?

(5. 11. 2017)  

Počet kilometrů, rychlost, intervaly, množství tréninků, jedny závody, druhé závody, jídlo... Pokud patříš mezi cyklisty a běžce, kteří trénují nejen pro radost, ale i pro výkony na závodech, určitě pro Tebe předchozí slova nejsou neznámá. A určitě si k nim přidáš i další.

Většina z nás už má poslední letošní závody za sebou a aktuálně nedočkavě vyhlížíme registrace na příští rok. Anebo třeba ne, závody Tě nelákají, ale chceš si konečně zaběhnout svoji první desítku nebo zajet první stovku :). Ať tak či tak, listopad moc nabitý nemáme. Jak tedy teď pojmout trénink? Měli bychom něco změnit? My říkáme proč ne :). Možná se teď budeš divit, ale zkusme v následujícím měsíci zvolnit.

Pozimní odpočinek

Listopad aka dělej si co chceš

Sledování a zapisování výkonů Tě baví, stejně jako pocit, když se donutíš na trénink, na který se Ti fakt nechtělo. Co kdybychom Ti ale řekli, ať tohle na chvilku (třeba i na pár týdnů) odložíš, grafy necháš spát a budeš se ptát svého těla, co se mu chce? Nekoukej tak vyděšeně :D.

Příroda vybízí k odpočinku, tak se pojďme inspirovat a odpočiňme si i v tréninku. Nemusíš se hned plácnout s pizzou na gauč a za měsíc vstát a hledat, kam Ti odešly svaly :D. Máme pro Tebe tipy, jak by ten listopad možná i strávit šel, odpočinkově, ale pořád aktivně.

Jak na to?

Zvolni tempo. Klidně vypni hodinky a jen jeď nebo běž. Nabírej objemy kilometrů, nebo se během kratší trasy extrémně soustřeď na techniku. Vytáhni kámoše a povídejte si. (Nebo pojď běhat s námi na Letnou :). Víc info najdeš tady).

Zkus jiný sport. Láká Tě nějaký jiný sport nebo cvičení, ale pro samé tréninky jsi na něj neměl/a ještě čas? Využij listopad právě na nové věci. Jdi na badminton, choď do bazénu, dřepuj si ve fitku. Hlavně, ať Tě to baví.

Posilování s MOOQ

Relaxuj. Dopřej tělu taky pořádnou péči a relax, zaslouží si to. No ne? :) Už víš, kde máš nejbližší saunu? Máš zamluvené masáže? Nebo už máš naplánované večery s filmem a následnými deseti hodinami spánku? Jestli Ti to zní jako rajská hudba, pusť si ji naplno :).

A víš co se stane potom? Až zvolníš, až si dáš saunu, až se vyspíš, a až si s námi u běhu popovídáš? Budeš se mega těšit na svoje tréninky, ať už budou jakékoliv! Svaly se nebudou moct dočkat té známé bolesti, hlava půjde ráda do tvrdých tréninků a posuneš se dál.

Sauna a relax

Co říkáš, už přemýšlíš nad nějakou listopadovou změnou? Přejeme Ti, ať Tě nakopne a taky, ať máš z pohybu radost. A to ale nejen v listopadu :).

Ať to jde!

Po tréninku ve volném tempu píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: