Blog

Proč jezdit na kole?

(31. 5. 2017)  

Už jste ho taky potkali? Občas to má někdo jinak a zeptá se, proč by měl vlastně někdy na kole jezdit? Co je na tom funět do kopce, když na výlet jde jet i autem, nebo proč jet na kole do práce, v baťohu si vést věci na převlečení, a pak se tam snažit nějak složitě upravovat...?

No takovému člověku je potřeba to vysvětlit, ukázat mu, o co teď přichází a přesvědčit ho, ať se přidá do naší šlapací party. :) Dej mu přečíst následující řádky.

Milý, teď ještě necyklisto,

slyšeli jsme, že úplně nerozumíš tomu, proč nás tyhle dvě kola a dvě šlapky baví. To nevadí, nic se neděje, vysvětlíme ti to.

Svoboda

Ničím se nemusíš omezovat, sedneš a jedeš, neřešíš, jestli máš dost benzínu, kdy Ti jede autobus, nic. Možná jen to, jestli nemáš hlad, protože to bys pak asi daleko nedojel. :) Prostě můžeš vyrazit úplně kamkoliv. Pokud na výletě narazíš na místo, kam to na kole nejde, hodíš ho na chvilku na rameno a jdeš. No a pak zase nasedneš a šlapeš dál. Nic jednoduššího není.

Kamarádi

Máš příležitost vyrazit s kamarády nebo rodinkou ven, užít si krásnýho dne, pobavit se. No a jasné, že cílem je vychutnat si pivo na zahrádce. Když se na něj pár kilometrů a kopců těšíš, chutná hned líp!

Proč jezdit na kole

Endorfiny

I kdybys měl jakkoliv divnou náladu, kolo jí Tě zbaví. S každým šlápnutím ji necháš za sebou. S každým dalším metrem v nohách máš čistší hlavu a širší úsměv. (A taky víc mušek v zubech, ale tím Tě radši strašit nebudeme.) Protože ten pocit po vyjetém kopci je k nezaplacení. A pak ty bomba sjezdy, kdy jen cítíš vítr kolem uší a krajina kolem Tebe skoro letí. No, co Ti budem povídat, zkus to taky. :)

Proč jezdit na kole

Fyzička jak blázen

Děláš super věc pro svoje zdraví a srdce. Když navíc vyjedeš někam víc nahoru do hor, díky boji s řidším vzduchem posiluješ kromě svalů i plíce. Bude Ti to slušet, nejen na fotkách z cyklo výletů, a budeš ze sebe mít dobrý pocit. No a taky tu klobásku si budeš moct dovolit spíš, než kdyby sis na ni zašel jen v domácích teplácích.

No, takže milý, teď už budoucí cyklisto,

Těšíme se, až se staneš členem naší MOOQ cyklistické rodiny a  potkáme se v sedle.

Ahoj!

Ze sedla píše Johana.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: