Blog

Typy cyklistů na stezce

(7. 6. 2017)  

Venku je sluníčko, teplota tak akorát, prostě příjemný den na vyjížďku na kole. To je ale nápad! Voláš, nebo hned sedáš na kolo a alou na stezku. No a vypadá to, že kromě Tebe mělo stejný nápad asi tak milion dalších lidí. To vůbec nevadí, šikovně se vyhýbej, zazvoň, bude–li třeba, a pozoruj ostatní cyklisty, určitě to bude zajímavá studie. Hodná minimálně doktorátu z psychologie :).

Někdo jako cyklista obecný neexistuje. To by se mohlo zdát jenom obyčejnému laikovi, který zná kolo jenom z reklamy na Poděbradku. My, cyklisti pravidelně šlapající, už o tom víme své. Není cyklista jako cyklista.

Na stezce se budou v takový hezký a slunečný den pohybovat poměrně různorodé skupinky a exempláře.

Ženy v pokušení

Dámy, slečny, paní jakéhokoliv věku. Od dvacítek po životem ostřílenější, na tom nezáleží. Potkáte je ve dvojici až čtveřici, často je uslyšíte dřív, než uvidíte. Ano, jde o kamarádky, které si vyjely popovídat na vzduch. Tempo mají pohodové, rády se zastaví na pivo v hospůdce a u toho polemizují, jestli si dají ještě nanuk, nebo jestli ho už nestihnou při cestě zpět spálit. Holky, nestihnete, ale dejte si ho :).

Typy cyklistů na stezce

Muži v naději

Většinou sólisti, kterých si často všimneš jen díky tomu, že Ti kolem uší zavál studený vítr. Tihle chlapíci s top vybavením a často i fyzičkou uhánějí rychlostí blesku a doufají, že na trati 50/80/100 km konečně pokoří svůj rekord z loňského roku. No, kluci, naděje umírá poslední, že jo :).

Typy cyklistů na stezce

Family Gang

Cíl je jediný. Utahat děti, ať je od nich večer aspoň chvilku klid. Tihle cyklisti se vyznačují častými zastávkami, na čúrání, na pití, na sváču, a pak konečně i na pivko pro rodiče. Family Gangy se taky často spojují, přece jen rodina je základ státu a mělo by to platit i na cyklostezce. A na děti se musí v týmu :).

Typy cyklistů na stezce

Páry počkejDomaSiToVyřídíme

Tady je těžké říct, kdo trpí víc. Muž, který chce roztáhnout křídla a letět, ale nemůže, protože kdyby své krásce ujel, čeká ho čoro-moro? Nebo žena, která opravdu nemá potřebu hnát se za rekordy, chce se kochat přírodou, ale kdyby se zastavila, hned by byla ta, co zdržuje a zpomaluje rekordní tempo? Děs v očích mají vždycky oba. Hlavně, že vám vždy ladí dresy, lidi :).

Typy cyklistů na stezce

Na závěr malý dodatek: Máme rádi všechny typy cyklistů, a těšíme se, až se budeme v průběhu života v těch jednotlivých skupinkách poznávat! :)

Sportu zdar

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: