Blog

Už jsme doma z výletu

(23. 4. 2018)  

„Už jsme doma z výletu, nezmokli jsme, už jsme tu, už jsme tady.“ Taky jste jako malí vždy zpívali po návratu domů tuhle písničku? :) Když ale přijedeš z cyklo výletu, písnička není to jediné, co by mělo proběhnout, proto jsme se za Tebe zamysleli, co je ideální po sesednutí z kola udělat :).

Postarej se o kolo

Zvlášť, pokud jezdíš cestou necestou a sem tam nabereš nějakou louži. Víme, že máš všeho plný kecky, ale tvůj dvoukolý parťák si zaslouží aspoň lehké otření nebo osprchování té nejhorší špíny a bláta. Pak pěkně osušit na čerstvém vzduchu a může jít spát :).

Kolo

Protáhni svaly

Je lákavé neudělat nic a vrhnout se hned do sprchy a na jídlo, ale druhý den si budeš pěkně nadávat, pokud protažení odflákneš. Vyhraď si pár minut, ideálně ještě než se svlékneš (pak už se Ti vážně nebude chtít), a pořádně se protáhni. Kromě svalů na nohou (přední sval stehenní, lýtka, hamstriny) nezapomeň ani na ruce a ramena a určitě se nebudou zlobit ani Tvoje záda. 

Strečink

Ukliď si cyklo věci

I cyklista, když sesedne z kola umí být lenoch, co si budeme povídat :D. Proto, i když se Ti nechce, dej si prát dres (ty naše se Ti budou prát jedna báseň, to je jasné, mrkni na ně sem.), ukliď si boty nebo tretry a jednoduše všechno. Ať máš vše na další výlet připravené a můžeš vyrazit bez zbytečných zmatků.

Jo a pozor! Vždy pečlivě vymyj a nechej vyschnout cyklo lahev! Takové ty zelené řasy, co se v ní po nějaké době začnou dělat, když se o ní nestaráš, jsou hnus. Ale kdo z nás to nezná, že jo? Kolik lahví už jsi takhle vyhodil/a? :D

Dej si dobrou véču

Svaly potřebují výživu a tělo energii, dej si tedy něco dobrého a vyváženého, ať máš dost energie na další kopce. Určitě na talíři nevynechej bílkovinu, doplň ji komplexními sacharidy a zdravým tukem. Co si pod tím představit? Co třeba žitný chleba s tvarohem a avokádem, tuňákový salát nebo třeba kuře s bramborem a zeleninkou? Záleží, jaký budeš mít hlad :).

chleba s vejcem a avokádem

Vyspi se

Dopřej si dostatek spánku, obzvlášť pokud za sebou máš dlouhý výlet nebo náročný trénink. Tělo potřebuje nejen protahovat, ale taky regenerovat. A pokud jsi třeba na cyklo dovče a zítra vyjíždíš znovu, mínus jeden panák a plus půl hoďky spánku při výšlapu do kopce jako když najdeš :D.

spánek

Začni plánovat další výlet

A těš se na něj. A k tomu už není třeba nic dodávat.

Ať to šlape!

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: