Blog

V čem na podzim na kole?

(11. 9. 2017)  

Léto je sice v podstatě za námi, ale cyklistická sezóna nekončí! Právě naopak. Už nejsou ta velká vedra, která Ti často nedovolovala těžší trasy. Teploty jsou příjemnější a my dokonce říkáme, že přímo ideální na kolo. Navíc se brzy začnou listy zbarvovat, a to bude v přírodě teprve podívaná!

Chladnějším teplotám, zvlášť ráno a k večeru, je ale potřeba taky přizpůsobit oblečení. Co teda vzít na sebe, aby Tě chlad nepřekvapil?

Vrstvení

Vrstvy jsou základ. Do těch chladných dnů začni klidně tričkem ještě pod dres. Ještě víc dbej na to, aby Ti nefoukalo na záda,  takže pokud si v létě jezdil/a v kalhotách jen do pasu, možná je na místě uvažovat nad těmi s kšandami. Jsou vyšší a nestane se, že bys měl/a holá záda, kdyby se Ti náhodou trochu vyhrnul dres. Jinak vrstev spíš víc a lehčích, než si vzít teplou bundu. 

Podzimní vrstvy cyklo oblečení

Návleky

Návleky na ruce budou v tomhle období Tvoji nejlepší kamarádi. Zima na bundu ještě není, ale ruce, ale hlavně lokty v teple mít chceš :).  Návleky můžeš krásně sladit k dresu, a úplně v pohodě je využiješ třeba i na běhání nebo na túru. Nemusíš se bát, že Ti sjedou z ruky, protože je drží silikonová guma (teda ty naše MOOQ:)). A komfort zajistí elastická vlákna Lycra. Na naše návleky můžeš mrknout sem.

MOOQ sportovní návleky

Čelenka

Pokud máš citlivější uši, už Ti asi bude pofukující studenější větřík nepříjemný. V tom případě sáhni po čelence. Na hlavu Ti teplo nebude, ale do uší Ti nenafouká :). Vybírat můžeš i u nás (tady) a i čelenky můžeš ladit k dresům a návlekům, dobrý, ne :)?

Klouby v teple

V chladných dnech se jednoduše řiď tím, abys měl/a klouby v teple. A platí to i pro kotníky. Určitě se neboj delších ponožek, je to cool :). Nezapomínej ani na kolena. Nemusíš hned oblíkat dlouhé cyklo kalhoty, pokud by Ti v nich mělo být horko. Návleky na kolena a udělají skvělou službu. Navíc, pokud Ti bude teplo, je hravě sundáš a strčíš do kapsy na dresu.

Klouby v teple

Vesta nebo bunda

A když bude opravdu přituhovat, nebo bude foukat (anebo když jsi velká zmrzlina), hravě uneseš lehkou vestičku anebo větrovku. Praktické jsou ty, které se sbalí do malé roličky a snadno je strčíš do kapsy na kole.

Ještě je před náma spoustu týdnů i měsíců na parádní vyjížďky a tréninky. Tak do toho šlápni, ať Ti není zima :).

Ze sedla píše Johana