Blog

Zažij Singltrek aneb tip na cyklovýlet #2

(18. 7. 2017)  

Chceš zážitek? Chceš adrenalin? Chceš krásné výhledy a přírodu? Chceš poznat třeba něco nového? Pokud jo, popadni kolo a vyraz na výlet na Singltrek pod Smrkem :).

Hlásíme se s dalším cyklistickým trip tipem. Tentokrát nemusíš nikam za hranice, stačí zakotvit tady u nás v Jizerských horách. Byli jsme si zajezdit na Singltreku pod Smrkem a fakt jsme si to užili. Pod Smrkem je síť stezek naprosto vyšperkovaných pro dokonalé zážitky na kole. Dohromady okolo 80 kilometrů Tě provede lesem, skalními městečky, jednoduše nádhernou přírodou.

Singltrek pod Smrkem

Na Sigltreku se vyřádí snad úplně každý, profi bikeři i děti, a klidně dohromady. Stezky jsou rozdělené na tři úrovně – modrá je nejlehčí, středně těžké jsou červené a nejnáročnější trať nabízí černá. Musíme se přiznat, že nás ta černá bavila úplně nejvíc. A rozhodně si nemyslíme, že by byla jenom pro profíky, naopak. Neboj se ji vyzkoušet :)!

Mrkni na mapku všech stezek, půjčili jsme si ji přímo ze stránek Singltreku pod Smrkem.

Singltrek pod Smrkem

Nástup na stezky je v Novém Městě pod Smrkem, a některé z nich Tě zavedou i do Polska.  Nástupním místem je Singltrek centrum, kde najdeš kompletní potřebné zázemí. Můžeš si tam půjčit kolo, nechat si ho seřídit, dát si něco dobrého a pozdravit se s ostatními prima nadšenci.

Nebyl by to správný trip tip bez míst, kde se můžeš najíst, že jo :). Na každé stezce najdeš restauraci. My jsme se stavovali například v Obřím sudu (najdeš ho na červené trase Libverdská strana) nebo v takové jedné prima v Polsku, u které jsme zapomněli jméno (není zač, zase rádi poradíme :D). Obří sud doporučujeme, vážně vypadá jako sud, určitě tohle místo nepřehlédneš. (Kdyby ses bál/a, tak tady máš radši fotku z jejich webovek).

Restaurace Obří Sud

Kromě ježdění je i v celém areálu a okolí spoustu dalších věcí, co dělat. Je tam super koupaliště a několik možností ubytování. U nich je taky často večerní program, nebo minimálně otevřená hospůdka. Možná je dobré vědět i to, že se na Singltrek neplatí žádné vstupné a můžeš přijet prakticky kdykoliv.

Jestli zníme nadšeně, tak rozhodně jsme. Nebyli jsme si tyhle sjezdy užít poprvé a rozhodně ani naposledy :). Stojí to za to.

Pokud budeš mít taky nějaký tip nebo zkušenost, napiš nám, budem rádi :).

Ať to šlape a sjíždí!

Ze sedla píše Johana