Blog

V čem v létě na kole?

(4. 6. 2017)  

Taky už v tom krásném počasí nemůžeš vydržet uvnitř a táhne Tě to ven? My tomu rozumíme, máme to úplně stejně. Však jsme taky jedna MOOQ rodina stylových cyklistů :). Takže ať už vyrazíš na vlastní pěst, nebo svoláš partu na nějaký prima výlet, užij si to! A pokud taky, jako my, přemýšlíš, co si na sebe v těch vysokých teplotách vzít, máme pro Tebe pár tipů.

Materiály jsou základ

Základem je určitě funkční prádlo. Holky, krajky nechte doma J.  Celkově dbej na to, ať v létě jezdíš v prodyšných materiálech, které dokážou odvádět pot, a vol střihy, které Tě nikde neřežou. V teplých dnech oblékni místo dlouhých kalhot cyklistické kraťasy. Ať už máš radši s kšandami nebo bez, určitě by měly mít kvalitní výstelku, která je prodyšná a odvádí pot.

Někdy se i ochladí

Vsaď na cyklo dres s krátkým rukávem. Když budeš šlapat do nějakého pořádného kopce, tipujeme, že oceníš, když si ho budeš moct aspoň trochu porozepnout :). Proto radši vybírej celo rozepínací.  Pokud si výlet na kole protáhneš do pozdnějších hodin, kdy už se ochlazuje, oceníš nějaký kousek, který Tě zahřeje. Dobrým tipem jsou návleky na ruce. Bude Ti tepleji a výhoda je ta, že to vypadá cool a netaháš na kole zbytečnou váhu navíc. Pokud víš, že jsi zmrzlina, přibal si s sebou radši ale i lehčí bundu nebo vestu.

Letní cyklistické oblečení

Vždy připraven/a

Letní počasí sice není tak proměnlivé jako na Apríla, pokud ale jedeš na delší nebo i vícedenní výlet, počítej i se sluncem i s letní bouřkou. Přibal si jak sluneční brýle, tak cyklo pláštěnku nebo lehkou nepromokavou bundu.

Součástí cyklistického outfitu, ať už je jakékoliv roční období, by se měla stát cyklistická helma, a rukavice. Jestli sáhneš po krátkých nebo dlouhých záleží spíš na Tvém subjektivním pocitu. Při pádu je stejně nejexponovanějším místem dlaň. Věnuj proto pozornost výstelce.

Letní cyklistické oblečení

Pak se vyzbroj taky chutí a energií a můžeš vyrazit :). Jestli chceš svůj aktuální outfit něčím doplnit, mrkni do eshopu.

Sportu zdar

Ze sedla píše Johana