Blog

Hurá do plavek (anebo do kopce)

(24. 5. 2018)  

Říkáš si, co mají společného plavky a kopce? Teda kromě toho, že bys někdy v létě ve vedru ty kopce vyjížděl/a nejradši rovnou v plavkách?

Spousta lidí už začíná ladit formu na léto, aby mohli oslňovat na koupališti pevnýma svalama a štíhlýma pasama. A protože my fandíme těm, kteří těch krásných těl nedosahují hladovkou, ale naopak zdravým pohybem a dobrým (chuťově i výživově) jídlem, víme, že summer body = lepší fyzička, větší výdrž a výkonnější svaly. A tím pádem vyjedeš kopec jako nic :).

Takže jak na to, aby platilo summer body = happy on the hill? Čti dál, máme pro Tebe pár tipů.

Změň pohyb

Pokud se teprve plánuješ zvednout z gauče, tak šup na to a je skoro jedno, jaký pohyb si vybereš, hlavně, aby Ti dělal radost. Jestli se ale už hýbeš nějaký ten pátek a tělo si už relativně zvyklo, chce to dodat mu nový impuls a překvapit ho. Jezdíš třeba hodně na kole nebo běháš, ale chybí ti silové tréninky? Zařaď je. Nebo jsi naopak v posilovně jako doma, ale kardio neznáš? Tak směle do něj.

Muž cvičící kliky v MOOQ oblečení

A co když už silové tréninky s těmi na výdrž kombinuješ? Zkus zařadit jiné cviky, potrap se na intervalech. Nebo naopak zařaď nějakou pohodovou aktivitu – jógu, volejbal s kamarády, běž do bazénu...

Na co má tělo chuť?

Když přemýšlíš, co budeš jíst, posloucháš svoje tělo? Nebo jedeš maso, brokolici, rýži do kolečka a jednou týdně tam pošleš čokoládu? (O variantě čokoláda každý den a mekáč k obědu i k večeři se nebudeme bavit, tady víš, co máš dělat :D). A co když má tělo teď na jaře a při vyšších teplotách samo chuť na lehčí jídelníček? Ono totiž má, a když ho vyslechneš, řekne Ti to. Zařaď víc zeleniny, víc pij, těžší masa vyměň za rybu nebo za luštěniny či jiné zdroje bílkovin. Ani se nebudeš muset do změny jídelníčku nijak výrazně nutit, v tomhle období to půjde přirozeně lehčeji.

losos se zeleninou

Odpočívej

Jsi motivovaný/á něco změnit, a tak chceš jet naplno. To je super a ta vložená energie se Ti vrátí. Dopřej si ale taky odpočinek :). A to nejen po sportu. S prodlužujícími se dny chceme stíhat daleko víc aktivit, do kterých často patří i party a posezení do noci. Nezahazuj kvůli vyrýsovanému tělu svůj společenský život, ale na druhou stranu se nesnaž jet úplně na doraz. Víš, co máme na mysli – work hard, play hard. Ano, ale tak na 95 %, jo? Ať to vydržíš dlouhodobě :D.

Žena odpočívající ve sportovním oblečení MOOQ Triple

Vyraž si na výlet

Protože budeš mít radost a s dobrou náladou se hned všechno daří líp! Je jedno jestli to bude cyklovýlet, běžecký nebo vyrazíš pěšky. Vezmi kamarády nebo rodinku a užijte si to :).

Cyklistky na kole v MOOQ TMC

A v létě se potkáme v kopcích! Nebo na koupališti? :)

Po tréninku píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: