Blog

Jak na výběr sportovních legín

(17. 12. 2017)  

Lesk a bída legošů. To by mohl být podtitul článku. S legínama jsou to někdy starosti za všechny prachy. Tak se pojď mrknout na to, jak si vybrat takové legíny, které Ti udělají nožky jako z vitríny :). 

Legoše jsou u holek jednoznačně nejoblíbenější verzí „kalhot“ na cvičení. Často je to ale zároveň část outfitu, se kterou jsou největší komplikace. Stačí se jít podívat na jednu skupinovou lekci do nejbližšího fitka a většinou vidíš všechny neduhy pokupě. Povytahování při každém cviku, až moc zaříznutá guma, průhledná látka, boj při natahování a sundavání...Holky, ale která z nás to nezná? Najít ty pravé je někdy fuška :).  (Možná to budou právě legíny z naší nové kolekceJ. Mrkni tady). Co si tedy při vybírání legín ohlídat?

MOOQ legíny Navy

Musí být hezký.

Z hlediska funkce, materiálu nebo čehokoliv jinýho úplně nerelevantní kritérium, ale vlastně úplně to nejdůležitější, že jo? :D. Takže to jsme si ujasnili a můžeme dál.

Správná velikost.

To je naprostý základ a řešení velké části problémů, které s legínama máme. Velikost se u nich často špatně odhaduje, jsou přece elastické a na gumu, tak je to jedno, ne? Není. Třeba takové to časté sjíždění může být zapříčiněno tím, že ti jsou velké. Nebo naopak i tím, že bys prostě potřebovala o číslo větší, protože je nevytáhneš tam, kde mají být,  a jim se to nelíbí. Takže pokud normálně nosíš Ska, ale zrovna ty Tvoje vysněné legíny jsou očíslované jinak, klidně sáhni po Mku a ciť se pohodlně :).

MOOQ legíny Triple

Správné „konce“.

Vhodné zakončení legín, a to jak v pase, tak dole na nohavicích, je důležité. Do pasu je lepší širší guma, nezařízne se Ti a nebude Tě tlačit. Dobré je taky omrknout, jak vypadají dole nohavice. Širší gumové pásky zajistí, že se Ti legíny nebudou vyhrnovat a budou držet tam, kde mají. A to chceš.

MOOQ legíny Triple

Materiál.

Někdo fandí bavlně, někdo funkčním materiálům. Když se při cvičení potíš, funkční materiály jsou určitě lepším parťákem, kůže bude moci lépe dýchat, vyhneš se spíš takovým těm zpoceným koláčům, a oceníš to i při svlékání :). Taky si zkontroluj průhlednost, jestli pak náhodou neodhalíš víc, než bys chtěla :).

Jak jsi na tom s legínama Ty, poděl se s námi o zkušenosti na našem Facebooku :).

Ať se Ti skvěle cvičí, běhá, hýbe :).

Z tělocvičny píše Johana