Blog

Tipy na závody #1

(7. 1. 2018)  

Máš závodního ducha? Pokud Tě láká poměřit si síly s ostatními nadšenci, co zkusit nějaký závod? Užít si tu atmosféru, hecnout se k lepšímu výkonu... (Jaké jsou podle nás pro a proti závodění si můžeš přečíst tady).

Pokud se rozhodneš, postupně by si měl/a začít s přípravou a omrknout, jestli už jsou spuštěné registrace. Máme pro Tebe tipy na pár závodů, které stojí za to. Některými jsme si sami prošli, jiné nám přijdou zajímavé na vyzkoušení :). Tentokrát to bude z běžeckého světa... 

Zkus maraton Kuks

Nelekej se, nemusí to být hned maraton :). Na výběr jsou na závodě trati od 10 km až po ultra maraton. Závod je v krásném prostředí, běžíš v přírodě, v lese, uvidíš okolí hospitalu Kuks. Musíš si vyběhnout pár kopečků, ale nic, co by se nedalo zvládnout. Pokud zvolíš maraton nebo dokonce ultra, podíváš se i k nádherné přehradě Les Království. Závod je dobře organizovaný s příjemnou atmosférou. Potkáme se v dubnu na půlmaratonu? :) 

Webovku závodu najdeš tady.

Zkus maraton Kuks

 

Bahňák

Extrémní závod. Do slova a do písmene. Jestli Tě láká adrenalin, překážky, bahno a posouvání limitů, je to ten pravý závod pro Tebe. Startovat můžeš buď sám/a nebo ve smíšeném týmu. Narovinu je to mazec a ještě větší, pokud to pro Tebe bude taky první závod takového typu :D. Dobrý je běžet ho v týmu, pomůžete si, což se hodí (pokud nějakou překážku nezdoláš, neděláš trestný cvik jako jinde, ale celý tým je diskvalifikovaný), a hlavně ten pocit, když probíháte ruku v ruce cílem, je nezapomenutelný! Super závod v lomu u Sokolova :).

Webovku závodu najdeš tady.

Extrémní závod Bahnňák

Vinařský maraton v Bílovících

My máme rádi víno...Máš chuť si vyzkoušet trochu jiný běh? V pohodové atmosféře mezi vinicemi v příjemném říjnovém počasí (říjen – představ si tu krásně zbarvenou krajinu!). Tak nečekej a registruj se, v okolí Velkých Bílovic Ti budou kilometry ubíhat jako nic. Vybrat si můžeš trasu půlmaratonu nebo maratonu. Pokud dáváš přednost zpevněným cestám, tady si přijdeš na své. Závod pořádá spolek Báječné ženy v běhu, můžeš se spolehnout na pečlivou organizaci a péči jako o vlastní :).

Webovku závodu najdeš tady.

Vinařský maraton Bílovice

Lipenský půlmaraton

Máš rád/a kopečky? Vybíhání sjezdovky se Ti zdá jako skvělý nápad? Tak neváhej, tenhle závod si užiješ :). Kromě těch sjezdovek Tě čeká výběh taky na stezku v korunách stromů a zábavné lesní cestičky. Vybírat můžeš mezi 10 ti km trasou (nenech se zmást, že jí na startu říkají „dětská“ zas taková procházka to není :D) nebo půlmaratonem. Prima organizace, záživná trasa a cíl u lipenské přehrady. Pro mě to byl první závod, takže srdcovka :).

Webovku závodu najdeš tady.

Lipenský půlmaraton

Nalákal Tě nějaký ze závodů? Je to fakt sranda, neboj se něco vyzkoušet :). Příště se mrkneme na cyklo. A jelikož jsou všechny tyhle běžecké závody vesměs v přírodě, můžeme Ti hodit tipy i na nějaké městské zážitky.

Ať už závodit půjdeš nebo ne, hlavně ať Tě sport baví!

Před přípravným tréninkem píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: