Blog

Vybíráme cyklo oblečení #3 - vesta

(17. 5. 2018)  

Ahoj cyklist/ko, přinášíme Ti další díl (už z toho začíná být mini-seriál :D) tipů, jak si správně vybrat oblečení na kolo. Už jsme se věnovali dresům (tady) a cyklo kalhotám (tady). No a dneska se podíváme na zoubek cyklo vestičkám.

Taková cyklo vesta, to není žádná holka z města. Naopak, je to parťačka do nepohody, do horšího počasí a jednoduše na všechny cesty. Na co bys měl/a koukat, když si chceš takovou vestu – parťačku pořídit? Čti dál :). 

Cyklisti v cyklistickém oblečení MOOQ TMC

Kvalita materiálu

Vesta by neměla být jen vrstva navíc, měla by plnit významnější funkci. To znamená, že bys od ní měl/a mít i jiná očekávání, než že Ti další látka zahřeje záda. Vesta by určitě měla být voděodolná (že Ti zmoknou ruce zas tak nevadí, záda v mokru by byly daleko horší). Mrkni tedy vždy, jak vysoký je vodní sloupec. Kromě toho je důležité, aby byl materiál i větruodolný, aby Tě neofoukl první větřík. Přece jen na kole to fičí občas celkem dost. I přes větru a vodě odolnost by si měl materiál zachovat schopnost prodyšnosti a pomoct dresu v odvodu potu.

Vhodný střih

U vesty určitě oceníš, stejně jako u dresu, prodloužený zadní díl, abys měl/a záda jako v pokojíčku a netáhlo Ti na ně, ani když budeš svištět z kopce dolů. Aby se vesta vepředu nevyhrnovala a nedělala Ti mišelinka, kterého nemáš, vybírej takovou, která má přední díl zakončený gumičkou a bude držet na svém místě. Když klesnou třeba navečer teploty, oceníš taky malý stojáček, který Ti aspoň zčásti ochrání krk. 

Cyklistka v cyklo dresu a cyklo vestě MOOQ TMC

Svačina do kapes

Jasně, že máš kapsy už na dresu, ale co takhle kdybys mohl/a mít místo jedné tatranky na výlet dvě? :D Nebo kdyby se Ti vešly ještě papírové kapesníky? To se teprve pojede jedna báseň (hlavně po té tatrance :D a kapesníky čas od času taky zachraňují situaci). Takže vesta, která má kapsy, má jednoznačně navrch.

Cyklistické vesty MOOQ TMC

Je to hezký

Neméně důležitý bod je ten, jestli se Ti vesta líbí a budeš v ní jezdit rád/a :).  

Jestli takovou šikovnou a hezkou parťačku na kolo zrovna hledáš, mrkni i k nám do eshopu (tady) , možná tam některá čeká právě na Tebe :).

Ať se Ti krásně jezdí 

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: