Blog

Vybíráme cyklo oblečení #1 - KALHOTY

(12. 6. 2017)  

Možná že ještě nemáš v nohách tolik kilometrů, nebo možná ano, ale v čem na kole jezdíš, jsi ještě z různých důvodů moc neřešil/a. Je nám jasné, že po přečtení článku u nás na blogu, jsi to přehodnotil/a :). No a proto jsme tady, abychom Ti pomohli se v cyklistickém oblečení trochu zorientovat a ukázali Ti, v čem vůbec jezdit jde. Začneme cyklistickými kalhotami, protože to je asi ten nejspecifičtější a nejdůležitější kousek outfitu. A protože i krteček věděl, že bez kalhot nemůže dát ani ránu.

Co je na nich speciálního?

A proč těmi cyklo kalhotami začínáme? Proč jsou teda nejdůležitější? Je to jednoduché. I když máš dobré sedlo, kolo prostě není vždycky pohodlné. Proto je dobré mít kalhoty s kvalitní výstelkou, která ten komfort trochu zlepší. Díky ní si i druhý den na cyklo tripu řekneš, že se do toho sedla fakt těšíš a chce se Ti šlapat. Kdo zažil desítky nebo stovky kilometrů v obyčejných kraťasech nebo legínách, ví své :).

Vybíráme cyklistické kalhoty

Výstelka

Začněme tedy výstelkou. Jejím hlavním kritériem by měla být antibakteriální úprava. Musí být prodyšná a umět odvádět pot. Výstelek jsou různé druhy, například pro profi cyklisty  - ty jsou tenčí, nebo pro hobby nadšence – bývají silnější. Rozdělují se také podle délky jízdy, která Tě čeká. Například výstelky v našich MOOQ kalhotách jsou určeny pro jízdy delší než 6 hodin, a to díky vícevrstvé pěně, která výborně tlumí otřesy. (Máme to vyzkoušené, zadky máme i po dlouhém výletě jako nové.)

Dlouhé nebo krátké?

Určitě výběr kalhot přizpůsobuj počasí, v létě sáhni po kraťasech. Při výběru věnuj pozornost tomu, aby Ti při jízdě nevylézaly nahoru, nebo aby Tě naopak neškrtily nebo nedřely. Jedním z možných pohodlných zakončení je širší elastická manžeta. V chladnějším počasí oblékej dlouhé kalhoty, hlavně kvůli kolenům, která je dobré držet v teple. Kluci, pokud se v přilehlých dlouhých legínách necítíte dobře, natáhněte přes ně volné kraťasy, a je to v cajku :).

Se šlemi nebo bez?

Věčná debata rozdělující cyklisty na dva tábory se točí kolem šlí na cyklistických kalhotách. Jedni říkají, že bez nich to není ono, prostě Ti pořád někde kalhoty padají a kdesicosi. Říkají, že jedině se šlemi se užiješ ten správný pocit z jízdy. Druhá parta má jako hlavní argument zdlouhavé oblékání a hlavně svlékání. No jo, musíš si na WC vzpomenout včas :). Takže tak, nikdo není mezi. Napiš nám, do jaké party patříš Ty? (Třeba na Facebooku.)

Vybíráme cyklistické kalhoty Vybíráme cyklistické kalhoty

 

No a na naše MOOQ kalhoty se můžeš mrknout do eshopu.

Ať Ti to šlape, ať už se šlemi nebo bez!

Ze sedla píše Johana

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: